Behandeling van scoliose

Hier vindt u informatie over een behandelmethode die mensen met een scoliose beter kan laten functioneren in hun dagelijks leven, het werk en sport. Het hebben van een scoliose hoeft geen reden te zijn dat u dagelijks klachten ervaart. Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een scoliose. Wij werken met onze handen om de gewrichten in uw wervelkolom soepeler te maken en beter te laten samenwerken en hiermee de klachten te verminderen.

slide 2

Behandeling met zachte technieken

Wij werken met onze handen om de gewrichten in uw wervelkolom beter te laten samenwerken en hiermee de klachten te verminderen. Het hebben van een scoliose hoeft daardoor geen reden te zijn dat u dagelijks klachten ervaart.

Lees meer over de behandelmethode
scoliose - zijwaardse verdraaiing van de rug (wervelkolom)

Scoliose, wat is dat?

Scoliose is een zijwaartse verdraaiing van de wervelkolom, vaak gepaard met pijn in de rug, stijfheid, moeite met ademhalen, vermoeidheid en hoofdpijnklachten. Wanneer iemand met scoliose voorover buigt, zie je duidelijk een 'bochel' ontstaan op de rug.

Verschillende typen scoliose
slide 3

Komen uw klachten van scoliose?

Een scoliose kan zeer uiteenlopende klachten geven. Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in mensen met een scoliose beter laten functioneren in hun dagelijks leven, werk en sport.

Een gratis consult

Gratis intake consult

Manuele therapie e.s. laat de totale gewrichtsketen van het lichaam weer beter samenwerken en is daardoor zeer geschikt voor het behandelen van scoliose. Wanneer u twijfelt kunt u altijd een intake consult aanvragen. Dit duurt 30 minuten en is gratis.